sponsors

Foutmelding

  • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; views_display has a deprecated constructor in require_once() (line 3170 of /home/swtails/domains/theswingingtails.be/public_html/includes/bootstrap.inc).
  • Deprecated function: implode(): Passing glue string after array is deprecated. Swap the parameters in drupal_get_feeds() (line 394 of /home/swtails/domains/theswingingtails.be/public_html/includes/common.inc).
  • Deprecated function: The each() function is deprecated. This message will be suppressed on further calls in menu_set_active_trail() (line 2396 of /home/swtails/domains/theswingingtails.be/public_html/includes/menu.inc).

Historiek en ontstaan

Onze Start bij De Doorzetters in Heist-op-den-Berg

Toen in 2007 hondenschool De Doorzetters haar deuren opende voor dit nieuwe hondvriendelijke discipline stonden Kaat, Karine en Kizzy aanvankelijk aan de wieg. Naar aanleiding van de zwangerschap van Kizzy deden Hans en Christel hun intreden om de groep te helpen versterken.

Helemaal in het begin was er niets. Dit wil zeggen, de instructeurs hadden nog nooit eerder kennis gemaakt met deze manier van werken en deze oefeningen en de geïnteresseerde leden waren erg beperkt.

Met een 5-tal mensen zijn we gelijk begonnen met de opbouw van wat later zulk een succesvolle groep zou worden. En in het begin leerden instructeurs en leden eigenlijk gelijk opgaand want buiten wat uurtjes te hebben versleten bij Patsy was er vrijwel geen basis.

Op deze manier modderden we in het begin wat aan, maar door de goede achtergrond en de ruime kennis van honden communicatie verliep alles veel vlotter dan verwacht.

Binnen de kortste keren klampten we Lisa Verschueren aan en zij bracht ons de finesses aan en gaf ons tips om wat specialere oefeningen te kunnen introduceren.

Het discipline groeide als kool en van jaar tot jaar bleef het leden aantal progressief stijgen. De resultaten op wedstrijden van onze mensen waren erg goed en vrij snel werden we één van de grotere clubs.

Het veelvuldig dansen op demonstraties wierp ook heel snel talrijke vruchten af. Enerzijds op het gebied dat onze naambekendheid als een lopend vuurtje door het dogdance milieu zich verspreidde, anderzijds dat onze honden erg vast en stabiel werden waardoor ze zowel op wedstrijden als op demo's consequent mooie prestaties neerzetten.

In 2009 kwam er onze eerste workshop, Clicker en Sats, in samenwerking met Wollie Schipper. Toen zo wat elke deelnemer van deze workshop besloot om lid te worden en bij ons te komen dansen, zaten we met een huizen hoog probleem.

Het aantal deelnemers aan ons discipline was buiten de muren van onze lokatie gegroeid. We konden niet meer trainen, we waren met te veel. Er was geen ruimte om te oefenen, laat staan voor een ietswat individuelere benadering wat voor dogdance een must is.

En het was ook niet mogelijk om extra lesdagen te creeëren want bij De Doorzetters huizen tal van disciplines en alles was bezet.

Tot onze spijt restte er ons dus geen andere optie, we moesten verhuizen, op zoek naar een nieuwe lokatie, anders zouden we ten ondergaan aan ons eigen succes.

Gelukkig hebben we sinds maart 2010 een nieuwe thuis gevonden. VZW Ter Dries Sport heeft ons discipline aanvaard als een nieuw huurder van het prachtpand.

Wij zijn razend blij met de kelder zodat we een permanente binnenlokatie hebben, en bij mooi weer op zaterdag en maandag kunnen we zelfs buiten trainen.

Wat de toekomst ons brengt weten we uiteraard niet maar waar we naar streven is:

Eerst en vooral dat we de eenheid en de vriendschap die huist onder onze leden ten allen tijde kunnen bewaren.
De hechte band die er heerst is van pattex, zelden een groep geweten die uit 30 mensen bestaat en waar tot heden geen groepjesvorming is maar waar iedereen respect heeft voor mekaar en er geen drup concurrentie hangt

Ten tweede, streven naar optimale hondvriendelijkheid door middel van de mensen aan te leren hoe een hond communiceert, door duidelijk te maken dat als je een hond kan lezen, je het veel eenvoudiger zal hebben hem iets aan te leren. We proberen ook door middel van klikker en sats mensen aan te sporen om over te gaan tot communicatie met hun teamgenoot, want dogdance is in alle opzichten een team sport. The Tails onderling zijn een team, maar elke mooie goed functionerende combinatie hond-baas is een superteam!

Ten derde willen we nog heel veel betekenen voor de wereld rondom ons, willen we kinderharten verblijden, mensen aan het lachen brengen, willen we animeren en amuseren, willen we ons blijven inzetten voor het goede doel en onze diensten ter beschikking stellen aan rusthuizen en andere tehuizen. Willen we onze honden buiten danssterren ook als therapiehonden aan de slag krijgen, gewoon door middel van eens lekker geknuffeld te worden door bejaarden en gehandicapten op schoot.

Rondom: om een goede Swinging Tail te zijn heb je volgende eigenschappen nodig:

Een groot hart voor mensen en dieren

Zin in plezier en amusement, zonder enige competitiviteit en concurrentiedrang

Ambitie als drive en niet zozeer centjes

Wilskracht om te leren wat hondencommunicatie is

Met zulke mensen willen wij bouwen aan een toekomst, een toekomst waarin het een eer is om een Swinging Tail te mogen zijn. Een toekomst waarin The Swinging Tails een begrip is, alom aanwezig op grote evenementen voor demo's maar ook op kleine plekjes om het hart van kleine mensen te bereiken.